Tisztelt Vásárlóink!
Ha a Sciennet-tel vásárol és regisztrál, a saját készítésű termékeink árából 6.5% visszajár.

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Retró jókislányok, érzékien maszkulin özvegyasszonyok és dzsungelhippik lepték el a kifutókat az idei Milánói Divathéten. Trendkilátások az őszi-téli szezonra.

A fekete szín, a fényes anyagok, az állatminták és szőrmék, a vállakat hangsúlyozó, illetve a lágy esésű, gyakran aszimmetrikus szabásvonalak uralják majd a 2010-es őszi-téli divatot, legalábbis az élvonalbeli, olasz divatházaknál. A nemrégiben zajlott Milánói Divathéten bemutatott, felsőkategóriás ready-to-wear kollekciókból szemezgetünk.

 

Dolce&Gabbana

 

A Dolce&Gabbana 2010-es őszi-téli kollekciójával, mondhatni az alapokhoz tért vissza. A ruhák a nők maszkulin oldalát hangsúlyozzák, úgy, hogy mindeközben kifinomult, árnyalt érzékiséget is sugároznak. Makulátlan, klasszikus olasz szabásvonalak: minden váll, minden ujj, minden egyes gomb kifogástalanul a helyén. A kétsoros gombolású, válltöméses zakók rövidnadrággal párosítva, a derékban szűkített ruhák, a fekete csipkével fedett piros, citromsárga és bézs, valamint a leopárdmintás holmik voltak a kollekció legjellemzőbb darabjai, de felbukkantak virágminták és pöttyös anyagok is. Az uralkodó szín a drámai fekete, a tervező duó ismét a szicíliai, özvegyi gyászruhák stílusából merített ihletet.

 

Prada

 

A Prada ready-to-wear kollekciójának darabjai a hatvanas évek jókislányos ruhatárát idézik: konzervatív szabású kabátok, magasan záródó nyakak, A-vonalú, fodros aljú szoknyák, kötött pulóverek, kockás minták és térdzoknik. Itt is meghatározó szín a fekete, melyet főleg kékkel, illetve földszínekkel kombináltak. "Az elképzelésünk azzal kapcsolatban, hogy mi szexi egy nőn, egyre inkább szűkül" - adott magyarázatot a kollekcióra Miucca Prada, a bemutató után a sajtónak nyilatkozva. Így már érthető.

 

Gucci

 

A Gucci idén, a milánói kifutón talán a legerősebb kollekciójával jelentkezett azóta, hogy 2006-ban Frida Giannini lett a divatház kreatív igazgatója. A kollekció minden eleme a kényelmes, megnyugtató luxust tükrözi: a színvilágot az elefántcsont, a jeges szürke, a fekete, a camel és a földszínek uralják, anyaghasználatot pedig a velúr, a napa bőr és szőrmék. Jellemzőek az élükre vasalt nadrágok, a háromnegyedes kabátok és persze a pazar szőrmékkel díszített ruhadarabok. A kollekció a divatház aranykorát idézi vissza.

 

Giorgio Armani

 

Giorgio Armani őszi-téli kollekciójának alapját megbízható elemek adják: nemes, fényes anyagok - főleg bársony és selyem -, szőrmék, a fekete, a meggypiros és a fehér színek, illetve ezek kombinációi. Mindezeket azonban egészen váratlan, merész, leggyakrabban aszimmetrikus, elsősorban a vállakat hangsúlyozó szabásvonalak közé álmodta a tervező, s ezzel lényegében az olyan klasszikus darabok - a hagyományos változatnál nem kevésbé elegáns - alternatíváit alkotta meg, mint a "kis fekete", a vörös miniruha, a fekete kosztüm vagy a bársony estélyi. A kollekciót fűszerezi továbbá néhány markáns, narancssárga-fekete, illetve méregzöld modell.

 

Missoni

 

"Afrika találkozik Skóciával, a folk a punkkal" - állt a Missoni divatház friss kollekciójának ismertetőjében. És valóban. A divatházra jellemző kötött holmik - pulóverek, kardigánok, egyberuhák és poncsók - ezúttal Afrikai, törzsi motívumokat idéző, meleg- és földszínekben pompázó mintákkal készültek. Csupa puha, komfortos, vastag holmi, olyasmik, melyek praktikusak a hideg őszi-téli időszakban, épp ezért számunkra nem tűnt különösebben eredeti megoldásnak az, hogy számos szettet pucér hasú, kivillanó melltartójú modelleken mutattak be.

 

Roberto Cavalli

 

Roberto Cavalli a hippi-sikk jegyében kreálta meg új ready-to-wear kollekcióját, melyből persze a védjegyének számító állatminták sem maradhattak ki. Így jött létre az a sajátos ötvözet, melyet leginkább talán úgy definiálhatnánk: dzsungelhippi. Zseniálisan átgondolt eklektikával egymásra pakolt rétegek, légies és vaskosabb anyagok, állatminták és valódi szőrmék bátor kombinációi, hatalmas, pazarul libbenő maxiruhák, lágy esésű blúzok, overallok és nadrágok alkotják a kollekciót. Vad és bohém felhozatal az idén negyven éve a pályán lévő divatgurutól.Forrás: borsa.hu

Módosítás: ( 2014. december 04. csütörtök, 15:14 )

Esküvő rovat
Forgalmazzuk

Elfogadjuk