Ceglédi Végzős Diákok figyelem!

Közeledik a Szalagavató Bálok ideje.

Bővebben...

Egyszer csak képzeletünkben felrémlik egy bizonyos ruhadarab, kiegészítő vagy éppen egy cipő. Menthetetlenül rákívánunk, és aztán nincs mese, nekiindulunk, és boltról boltra járva próbáljuk meglelni fizikai valójában.

Ezúttal egy heteken belül a gyakorlatban aktuálissá váló ruhadarabot, tavaszi kabátot, illetve dzsekit kerestünk.

Akik tavaly vettek maguknak tavaszi kabátot vagy dzsekit, azok jól jártak, ugyanis különösebben drasztikus változások nem következtek be a kabátdivatban, tehát a tavalyi modellek többségében idén is divatosak lehetünk.


Maradt a klasszikus, háromnegyedes ballonkabát fazon, viszont idén a vízlepergetős, plasztikszerű anyagok visszaszorultak, és inkább a középvastag vászon a jellemző. Színekben a legmenőbb most a bézs, a drapp és a pasztell rózsaszín, az élénk színek azonban annál inkább hiányoznak. Akik viszont a sötét árnyalatok mellett teszik le a voksukat, azok fekete helyett választhatnak grafitszürke vagy sötétkék változatot. A dupla soros gombolás szinte kötelező. A kabát szabása lehet egyenes vagy derékban szűkített, előbbit kizárólag övvel, utóbbit övvel vagy anélkül egyaránt hordhatjuk.


A dupla soros gombolású vászonkabátokból a rövidebb fazonok is trendinek számítanak, ezen belül az egészen egyszerűtől, a katonai díszegyenruhákra hajazó szabásig most minden belefér. Színekben szintén a bézses, drappos árnyalatok uralkodnak, de jó eséllyel találhatunk ettől eltérő, karakteresebb színű modelleket is, mint például a képen látható, türkiz színű kabát. Szintén az előző szezonok kabátdivatjából maradt velünk a szafaris stílus: a cipzáras, zsebekkel, gombokkal és övvel felszerelt, csípőig érő dzsekik hétköznapra nagyon praktikusak, és remek átmenetet jelentenek az elegánsabb és a sportosabb vonal között.


Nem mentek ki a divatból - és a jelek szerint még jó darabig nem is fognak - a bőr, illetve műbőr motorosdzsekik. Nem meglepő módon ezekből is a bézses és drappos színű verziók lesznek a legtrendibbek idén tavasszal, valamint a pasztelles, barackos rózsaszínek.


A dzseki lehet cipzáras vagy gombos - esetleg egyszerre mindkettő-, szimmetrikus vagy aszimmetrikus egyaránt. Bár a felhozatalban érezhető egy "minél rövidebb, annál jobb" - irány, vásárláskor azért figyeljünk arra, hogy a derekunkat mindenképp befedje a dzseki.


Forrás: borsa.hu

Módosítás: ( 2010. március 01. hétfő, 09:02 )