Tisztelt Vásárlóink!
Ha a Sciennet-tel vásárol és regisztrál, a saját készítésű termékeink árából 6.5% visszajár.

Patinás divatházak, elismert sztárok acsarkodnak egymás ellen a szőrmehasználat miatt.


Az 1950-es évektől egészen a 70-es évek végéig virágzott a szőrmedivat, az ezredforduló előtti évtizedben azonban az állatvédő szervezetek támadásba lendültek és azóta sztárok és tervezők segítségével próbálják rábeszélni a szőrmék szerelmeseit, hogy hagyjanak fel az eredeti prémek vásárlásával.

Az utóbbi néhány évben jelentős eredményeket értek el és egyre több divatház hagyott fel az állati szőrme felhasználásával, azonban nemrég kiderült, hogy voltak, akik nem tartották be szóbeli ígéretüket, mások pedig most is büszkék rá, hogy nyérc, nyúl vagy egyéb prémes állatok szőrméjéből készítik kollekcióikat.

A PETA, a legnagyobb állatvédő szervezet évről-évre kampányt hirdet, hogy végképp kiszorítsák az állati szőrmék használatát a divatiparból, azonban úgy tűnik, hiába Mickey Rourke videó üzenetei, vagy Alicia Silverstone meztelenkedése, idén mintha megint egyre divatosabbá kezdene válni a szőrmeviselés.

Igaz, a régebben divatos hosszú szőrmekabátok ma kevésbé divatosak, de rengeteg divatház használ kisebb mennyiségben, díszítésnek állati szőrmét. Pamela Anderson hiába nevezte ostoba gyilkosoknak a prémimádókat, az eredeti szőrméből készült ruhadarabok drágaságuk miatt magasabb társadalmi körökben ma is státuszszimbólumnak számítanak. Ezt használják ki az olyan divatházak és tervezők, mint az Armani (akik egyébként egyszer már kijelentették, hogy szakítanak az állati szőrmével), a Gucci vagy Jean Paul Gaultier.

Az állatvédelem legnagyobb harcosai a sztárok közül a már említett hírességek mellett: Pink, Dita von Teese, Christina Applegate, vagy az orosz miniszterelnök, Putyin. A divatcégek közül az etikus, környezetbarát anyagfelhasználás hívei többek között a Calvin Klein, Donna Karan, Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Christopher Kane, Levi’s, H&M, Zara, Max Azria.

Forrás:noklapja.hu

Módosítás: ( 2010. február 01. hétfő, 09:40 )