Ceglédi Végzős Diákok figyelem!

Közeledik a Szalagavató Bálok ideje.

Bővebben...
A színek

Az őszi szürke színek a tél galamb és szénszürke árnyalataira váltanak.

A téli fehér és a fekete színek visszatérnek ebben a szezonban is rézvörös, antik arany, ezüst és lila színekkel kombinálva. Kulcsfontosságú színek a sötétkék lilával, csokoládé barnával és feketével kombinálva. Indigó és zafír kék színeket élénk rusztikus vörössel kombináljuk. Farmerban a koptatott szürke és sötét szürke színek harmonizálnak pasztell és bársonyos árnyalatú elemekkel egy sikkes és modern összeállításban.

Az anyagok

A kötött anyagok az idei szezon legkényelmesebb divatirányzatát képviselik. A gyapjú tökéletes anyag elegáns szabású ruhadarabok készítésére. A kézi kötésű pulóverek nagyon népszerűek, csakúgy mint a klasszikus tweed gyapjú szövet, a kordbársony és a bársony. Angora, cashmír és mohair pulóverek szintén nagyon divatosak és a luxus érzését keltik, egyben melegek és kényelmesek. A bőrök közül divatosak a kígyó és krokodilbőrt utánzó minták, vagy a koptatott, használt benyomást keltő kidolgozás. A szőrme jelentős hatással van az idei szezon divatjára lakkbőrrel vagy metál fényű bőrrel kombinálva.

A minták

Ezen a télen a divat minimalisztikus, de klasszikus. A blézerek, szoknyák és nadrágok időtlen mintákkal készülnek; halszálkás és vékony csíkos, kockás és pepita.

 Formák és részletek

Az egyenes szárú nadrágok szára bővül ezen a télen a blézerek pedig derék fölött vannak elvágva. A derékvonal hangsúlyos, a szoknyák és nadrágok dereka gyakran magas. A gombok hatalmasak, a kesztyűk hossza és anyaga változó, de minden formájában nagyon divatos . A kabátok esetében ha valóban egyéni stílusra vágyunk, keressük azokat a szabásvonalakat, amelyek a férfiak ruházatát imitálják lágy struktúrával. Az idei téli divat vonalvezetése tiszta és üde de mégis vizuálisan vonzó. Divatos a mell alatt elvágott szabásvonal, valamint az övvel hangsúlyozott derékvonal a kabátok esetében is.

Téli ruhatárunk

 Itt a tél, de és vajon milyen a téli ruhatárunk? Milyen télikabátunk van? Bőr vagy gyapjú? Van kabátruha és téli dzseki a ruhatárunkban? És a csizma? Divatos vagy funkcionális? Kalap vagy sapka, vagy mindkettő?

Télikabátok

Vajon milyen télikabátot válasszunk erre a télre? A gyapjú szövet kabátok jó választásnak bizonyulnak, de választhatunk a divatos és főleg időtálló bőrből készült télikabátokat közül is. A bőrkabát vásárlása egy olyan beruházás, amely az évek során megtérül. Válasszunk olyan fazont, amit a nyaknál begombolhatunk. Nem baj, ha kabátunk mérete egy számmal nagyobb, így rétegesen öltözködhetünk alatta. Az évek során mindannyian megtanultuk, hogy a pénzünkért azt kapjuk, amit fizettünk érte. Ez a bőrkabátok esetében különösen érvényes. Sokan nem sajnálják a pénzt, ha télikabátról van szó, és egy klasszikus szabású, minőségi bőrkabát egy tartós darabja lesz ruhatárunknak. A különbség a bőrkabátok árában a felhasznált bőr minőségében rejlik. Mielőtt megvásároljuk a bőrkabátot, vizsgáljuk meg tüzetesen a bőrt. Legtöbb bőrkabát marhabőrből készül. Ha igazán jó minőséget keresünk, kecskebőrből készült kabátot vegyünk. Ha szőrmegallért is szeretnénk a kabátunkra, az megemeli a költséget. Egy jó kidolgozású, jó minőségű bőrkabáttal nagyon jól járunk, hiszen legalább 10 évig tudjuk hordani. A bőrkabátok klasszikus színei a fekete, sötétkék, barna és a vörös. A bőrkabát hossza legyen térd fölött érő vagy éppen térdig érő, így alkalmi és hétköznapi viseletre egyaránt alkalmas.

Téli dzseki

A gyapjú kabát mellett szükséges kelléke ruhatárunknak egy meleg, sportos dzseki, amennyiben kedveljük a téli sportokat, vagy ha sokat tartózkodunk a szabadban. A jelenleg használatos anyagok már könnyűvé és meleggé teszik a dzsekiket, így viseletük kényelmes és nem zavar a mozgásban. Egy jó minőségű téli dzseki nemcsak divatos, de akár -20 fokban is ideális viselet lehet a szabadban. Az újabban újra divatos „puffer” pufi dzsekik jó hőszigeteléssel rendelkeznek, de nem mindenki számára előnyösek. Válasszunk a testalkatunknak megfelelő szabású és stílusú téli dzsekit. A dzsekik hossza változatos ezen a télen. A rövid, derékig érő fazonok éppúgy divatosak mint a combközépig vagy térd alá érők. Áruk minőségüktől és márkájuktól függ, de elérhető áron vásárolhatunk jó minőségű és garantáltan meleg dzsekit. Elegáns változata a téli dzsekinek a szőrmével vagy műszőrrel kombinált, kapucnis vízhatlan anyagból készült kabátka, amelyet szoknyával és nadrággal egyaránt viselhetünk. A dzseki méretére ügyeljünk, akárcsak a kabát tekintetében, hiszen olyan méretet kell választanunk, ami alá egy vastag magas nyakú pulóvert is fel tudunk venni.

Téli kalapok, sapkák, sálak és kesztyűk

A téli kalapok és sapkák fontos kiegészítői téli ruhatárunknak és több szempontból is praktikusak. Megvédenek bennünket az időjárás viszontagságaitól, ugyanakkor harmonikus és divatos kiegészítői kabátunknak. A kalapok gyapjúból valódi vagy műszőrből készülhetnek, a sapkák esetében a kézi kötésű vagy a kézi kötést utánzó minták a divatosak. Színeiben a kabáttal, dzsekivel harmonizálnak. Divatosak a kötött sapka, sál kesztyű együttesek.

Téli kötött pulóverek – a sportos és az elegáns

Sokféle stílus közül választhatunk, de talán a legpraktikusabbak a „twin set” azaz kardigán-pulóver együttesek. Külön-külön is hordhatók más ruhadarabokkal kombinálva, és együtt viselve elegáns és időtlen hangulatot keltenek. Nadrággal, szoknyával, kötött vagy szövet ruhával egyaránt elegánsak és jól kombinálhatók. Anyagában a gyapjú és kasmír anyagokat ajánljuk, mivel melegek ugyanakkor nem túl vastagok és kényelmes a viseletük. A mai kevert szálas gyapjú pulóverek már nem olyan szúrósak, mint régen, így jó közérzetet biztosítanak viselőjüknek egész napra.

Téli női csizmák – divat és funkció

Alapvető darabunk egy olyan téli csizma, amely vízlepergető és a talpa csúszásmentes és elég vastag, hogy ha hóban járunk benne, ne fázzon a lábunk. Alapvető funkciója hogy melegen és szárazon tartsa a lábunkat. A megfelelő téli csizma nem olcsó, de garantáltan megéri az árát, ha arra gondolunk, hogy nem fogunk többé beázott és papírvékonyságú talppal rendelkező csizmában csúszkálni és fagyoskodni. Ha olyan csizmát keresünk, amiben a hóban is tudunk közlekedni, akkor olyan modellt keressünk, aminek vastag, recézett a talpa és vízálló! A bokacsizmák praktikusak nadrággal , a hosszabb szárú csizmák csinosak szoknyával, téli, kötött ruhával viselve. A csizma anyagával lehetőleg valódi bőrből készült modell legyen és ha mindennapi használatra szánjuk, akkor a sarka ne legyen 6 cm-nél magasabb. Ez a sarokmagasság még kényelmes és csinos is. Annak ellenére, hogy tél van, még lehetünk divatosak és elegánsak...

 

Forrás: nexland.hu

Módosítás: ( 2009. december 29. kedd, 10:16 )