Ceglédi Végzős Diákok figyelem!

Közeledik a Szalagavató Bálok ideje.

Bővebben...
Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

Unod, hogy csak ötvenkilós modelleken látod az új trend darabjait? Megmutatjuk, mit viselj, hogy csinos legyél az ötödik X után, 60 kiló fölött.

 

Fontos tisztázni: a telt idomok is lehetnek vonzók! Nem véletlenül született a mondás: Big is beautiful! Vagyis a molett formák szépek! Lényeges, hogy elfogadd magad olyannak, amilyen vagy: ha mindig teltkarcsú voltál, vagy ha az évek során gömbölyödtél ki, akkor is. Ha ismered alakod jellemzőit, és követed öltözködési tanácsainkat, meglátod, megjelenésednek sikere lesz.

 

Alkattípus-meghatározás

Az ideális ruhadarabok kiválasztásához tudnod kell, melyik alkattípusba tartozol. A kilók száma és az alkattípus független egymástól! Tested alapvető jellemzőin (a váll, derék és csípő aránya) nem változtat az, hogy akár tíz-húsz kilogrammal kisebb vagy nagyobb a súlyod. Ám az ideális ruhák szempontjából már van jelentősége egy nagyobb súlycsökkenésnek, de annak is, hogy milyen magas vagy.

 

Alapvetően lefelé szélesedő törzs, keskenyebb vállak. A felsőtest vékonyabb, az alsótest vastagabb. A mellbőség jóval kisebb a csípőbőségnél. A derék karcsúbb. A combok gyakran erősek, a súlytöbblet itt és a csípőn jellemző.

2. Galamb

Alapvetően egyenes törzs. A mellbőség és a csípőbőség közel azonos. A derék nem karcsú. Főleg ezen a részen rakódik le a súlytöbblet.

3. Homokóra

Az elnevezésnek megfelelően karcsú törzs. A mellbőség és a csípőbőség között nincs nagy különbség. A derék vékonyabb. Az ilyen alkattípusnál a súlytöbblet egyenletesen elosztva rakódik le.

4. Deltás

Jellemzően lefelé keskenyedő törzs, széles váll. A felsőtest vastagabb, az alsótest vékonyabb. A mellbőség nagyobb a csípőbőségnél, a derék nem túl karcsú.

 

Szín-játék

A nők gyakran sokkal negatívabb képet alkotnak magukról, mint amilyen a valóságos. Ebből adódik, hogy sok ruhadarabról vagy színről azt hiszik, nem viselhetik. Aki megismeri a „játékszabályokat”, leszámolhat a molettek öltözködését illető néhány tévhittel, rossz beidegződéssel.

A színválasztásban a fő elv: a sötétek keskenyítenek, a világosak teltebbnek mutatnak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy száműznöd kell gardróbodból a világos árnyalatú ruhadarabokat. Minden a megfelelő színek egymás mellé kerülésétől függ! Tehát például ha körte alkatú vagy, keskenyebb felsőtested világos árnyalatú blúzokkal, pulcsikkal teheted optikailag teltebbé, és sötétebb színű szoknyát vagy nadrágot választhatsz, amely keskenyebbnek mutatja alsótestedet. A deltás típusnál fordított a helyzet, éppen ellenkező módon ajánlott a ruhaneműket megválasztani. A galamb típusúak számára fontos, hogy a derékrészre ne kerüljön világos árnyalat, és ne viseljenek övet a derekukon.

A sötét színek közül a legkedveltebb a fekete, ám a sötétkék, a sötétzöld, a mélybordó, a sötétlila, a csokoládébarna és a sötétszürke ruhák szintén előnyösen vékonyítanak.

 

Előnyös minták

A ruhadarabok mintázata szintén sokat számít. Ezt akkor tapasztalhatod meg, ha két azonos fazonú, de eltérő mintájú modellt próbálsz fel egymás után. A különbség a csíkos mintánál a legszembetűnőbb. Míg a függőleges csíkozás keskenyít, a vízszintes szélesít. A V alakban összefutó csíkok szintén slankítanak, akár a blúzok, akár a szoknyák esetében. A virágos és pöttyös minták közül a kisebb léptékű (vagyis kisméretű motívumokból álló) változatok ajánlottak. Ezek közül is a sötét alapon világos mintájúak. A nagy léptékű (vagyis nagy, akár tenyérnyi motívumokból álló) mintás ruhaneműk közül olyat érdemes választanod, amely sötét alapon világos, kontúros grafikákkal borított.

 

Karcsúsító szabásvonalak – arany középút

A molett nők két jellemző hibát hajlamosak elkövetni a ruhafazonok és méretek terén. Egy részük túl szűk, testre tapadó fazonú, illetve gyakran saját méreténél kisebb modelleket választ. Mások az „ápol és eltakar” jelszót követve csak sportos, lezser, XXL-es ruhadarabokat viselnek. A két csoport tagjaiban közös: meg vannak győződve arról, hogy az ilyen ruhaneműkben vékonyabbnak tűnnek.

A megoldás az arany középút! Azaz sem a túl szűk, sem a túl bő ruhadarabok nem előnyösek. Az alakra tapadó modellek megmutatják a „hurkákat”, a nagyon bő szabásúak pedig elefántsziluettet eredményeznek.

 

Cseles felsők

Ha körte vagy homokóra alakú vagy, választhatsz karcsúsított fazonú blúzt, pulóvert, blézert. Olyat, amely lágyan követi az alakod, és a megfelelő méretnek köszönhetően anyaga sehol nem vet ráncokat. Előfordul, hogy kosztümnél kisebb méretű kabátkára és nagyobb szoknyára van szükséged. Néhány üzletben már Magyarországon is vásárolhatsz eszerint. Ha erre nincs lehetőség, varrónővel alakíttasd magadra a modellt. Előnyösek a tunikák is, amelyek lefelé bővülnek, és így leplezik a széles csípőt és combot. Ha karcsúbb a derekad, öves felsőrészt is felvehetsz.

Ha deltás vagy galamb alakú vagy, viselhetsz egyenes fazonú blúzt, pulcsit, blézert, akár rövidebbet, akár hosszabbat. Kerüld a derékban szabott modelleket. Jól állnak a princessz-szabású felsőrészek is, amelyek a keblet hangsúlyozzák, és elrejtik az „úszógumit”, a derékrész súlytöbbletét. Ideális a gérokk, vagyis a hosszított szabású blézer.

 

Vonzó dekoltázs

A felsőrész vagy a ruha nyakkivágása az egész öltözék hatását befolyásolja. Moletteknél különösen fontos ez a részlet. A telt keblűek bátran választhatnak mélyebben dekoltált modelleket. Előnyös a V kivágás és a hosszanti ovális dekoltázs, amely nyújtja a nyakat és az egész alakot. Ha van egy kis tokád, a mély nyakkivágású felsőrészeket nyakat takaró, vékony muszlin- vagy selyemsállal társíthatod.

 

Egyenes nadrágok, slankító szoknyák

A nadrág- és szoknyaválasztásnál is lényeges a megfelelő méret. Vigyázz a sztreccsmodellekkel, ezek ritkán előnyösek! A szoknyák közül a deltás és a galamb alakúaknak az egyenes vonalú és harangszabású ajánlott. Körte alakúaknak a kissé A vonalú szoknya előnyös. A homokóra alakúak bármelyik szoknyafazont választhatják. Minél hosszabb a szoknya, annál inkább nyújtja az alakot. A nadrágok közül a bővebb, egyenes szárú modellek a legelőnyösebbek a legtöbb molett nőnek. Deltás és galamb alakúak viselhetnek szűkebb szárú pantallót is.

Forrás: otvenentul.hu

Módosítás: ( 2013. január 11. péntek, 15:20 )

Esküvő rovat
Forgalmazzuk

Elfogadjuk