Tisztelt Vásárlóink!
Ha a Sciennet-tel vásárol és regisztrál, a saját készítésű termékeink árából 6.5% visszajár.

Hiba
  • Hiba történt a hírcsatorna adatainak betöltésekor.

A kirakatokat elárasztották a színpompás felsőrészek, amelyek csábítóan szemeznek veled, hívogatnak: engem vegyél meg! Mielőtt kitör rajtad a tavaszi vásárlási láz, és esetleg meggondolatlanul költekezel, tegyél felfedező körutat a ruhaüzletekben.

 Nézz ki több blúzt, amelyről úgy gondolod, szívesen viselnéd. Majd otthon gardróbodat áttekintve mérd fel, hogy valójában mely modelleket tudnád jól kihasználni, melyek illenek meglévő ruhadarabjaidhoz. Segítünk a döntésben!

 

Romantikus stílusban

Idén tavasszal sokszínű a divat: a fazonok, az anyagok és a színek terén is óriási a kínálat. Feltűnően sok a romantikus modell. Kis masnik, megkötők, szalagok, fodrok és rakások dekorálják a blúzok dekoltázsát, mandzsettáját és szinte bármely más részét. Reneszánszát éli a zsabó. E díszítőelem régebben csak az ünnepi alkalmakra hordott blúzok sajátja volt, ám most a hétköznapokra tervezett modelleken is gyakori. Sőt a zsabó idén új formákban is megjelent. Gyakran olyan nagy méretű, hogy szinte a blúz egész mellrészét beborítja. Igen mutatós a többrétegű, valamint a sálgallérszerűen elhelyezett zsabó is.

 

Személyre szabott fazonok

A blúzok rendszerint karcsúsított szabásvonallal készülnek. A testre simuló fazon mellett divatosak az alakot lazán követő változatok is, amelyek teltebb alakon is csinosak. Moletteknek ideális az A vonalú blúz, a tunika és az empir, más néven princesszfazon, amely mell alatti szabásvonallal készül, és lefelé bővül, ezáltal leplezi a pluszkilókat. A férfiingek mintájára készült, egyenes vonalú, bő, XXL-es női blúzok ideje lejárt!

 

Fókuszban az ujjak

A blúzok ujja külön figyelmet érdemel. Hódít a puffos ujj, amely lehet egészen rövid, könyöknél végződő vagy hosszú. Az ujj sokszor gumis végződésű, olykor kis fodorral díszített. A kosztümös filmekből ismerős lehet a romantika korának jellegzetessége, a sonkaujj. Ez ihlette meg most a divattervezőket: a vállnál kissé húzott, hosszú ujjat mandzsetta fogja össze. Az úgynevezett japán ujj is kedvelt: ez az ujjatlan fazon és a rövid ujj közötti változat éppen csak a vállat takarja. Aki felkarját nem szeretné szabadon hagyni, annak sem kell feltétlenül hosszú ujjú blúzt viselnie, meleg időben választhat könyökig érő, lengő vagy háromnegyedes ujjú modellt. A nyolcvanas évek végén, a kilencvenesek elején volt nagy divat a denevérujj, most ismét szerepel a trendben. Nemcsak vékony nőknek való!

 

Szexis és decens dekoltázsok

Idén tavasszal a szögletes és a V nyakkivágás, illetve az ovális, azaz madonna-dekoltázs egyaránt hódít. Néhány éve a nappali viseleteken is elterjedt a mélyebb dekoltázs. Vigyázz azonban, a kevesebb több! A feltűnően mély kivágású blúzok alá viselj színben illő topot.

 

Lenge kelmék, természetes anyagok

Az egyszerű viszkóz- és kartonblúzok mellett hétköznapokon is hordhatsz vékony selyemből, szaténból, valamint áttetsző muszlinból vagy organzából varrt modelleket. A hagyományos blúzanyagok mellett egyre több az elasztikus szállal szőtt. A rugalmas anyagokból készült felsőrészek viselése nagyon kényelmes. Ha nem szeretsz vasalni, neked találták ki a gyűrt anyagú blúzokat. Ezek – akárcsak a rakott szoknyák – mosás után is megőrzik eredeti formájukat.

 

Színkavalkád

A meleg narancsos tónusok, a lágy és élénk rózsaszínek, az üde zöldek, a tündöklő türkizek és a finom pasztellek mellett a szezon sztárja egyértelműen a lila. Minden árnyalata divat: a levendulaszín, az orgonalila, a padlizsánszín, a szilvakék és a mályvaszín.

 

Keleties hangulat

A messzi tájak, egzotikus vidékek viseletei inspirálták a divattervezőket a tarka mintás, gazdag díszítésű blúzok megálmodásakor. A virág- és növénymotívumokkal borított modelleket gyakran díszíti gyöngy és flitter. Mit mivel? A mai divattrendek bátran ötvözik a stílusokat, tedd ezt te is! A lezser ruhaneműket akár elegáns, nőies blúzzal is társíthatod. Az egykor alkalmi viseletnek számító szatén felsőrészeket hétköznapokon, munkahelyen is hordhatod. Sportos farmerhez felvehetsz keleties stílusú mintás vagy zsabós selyemblúzt. Sima vonalú ruha fölött – blézer helyett – viselhetsz kigombolva színben illő, hosszú blúzt .

 

Forrás: otvenentul.hu

Esküvő rovat
Forgalmazzuk

Elfogadjuk